Oli d’en Grau

Oli d'oliva verge extra ecològic

6,5018,50

100% Argudell, obtingut d’oliveres velles a l’Albera.

6,50
11,50
18,50
Si voleu fer una compra col·lectiva, envieu-nos un missatge! Contacteu amb nosaltres
Certificació i analítica:
Certificación EXTRA VIRGENOli d'en Grau (Descripción Degustación)

Descripció

Ens voleu conèixer? Veniu al celler i tastareu el nostre oli! VENDA DIRECTA

L’Oli d’en Grau és un oli ecològic extra verge d’argudell.

Les olives provenen dels olivars vells que cuidem, situats als voltants dels pobles de Sant Climent Sescebes, Espolla, Rabós i Peralada.

MANEIG

Practiquem una agricultura de mínima intervenció: mantenir la coberta vegetal desbrossant els prats, fem lleugeres estripades si incorporem fems (generalment d’ovelles o de vaques de ramaderia extensiva) o si necessitem airejar la terra. La poda tracta de mantenir els arbres oberts i exposats al sol, regenerant fusta jove i eliminant la fusta vella.

Tractem amb caldo bordelès per prevenir el míldiu i controlem la presencia de la mosca blanca amb un insecticida d’origen vegetal.

COLLITA

La collita es realitza al principi de novembre, quan les olives són encara en bona part verdes. Collim només olives que estan als arbres. Com abans, posem les borrasses a terra i fem caure les olives amb pals i batedores a bateria.

Guardem les olives en caixes de 30kg fins al moment de la màquila, que fem cada 2/3 dies.

ELABORACIÓ

Deixem les nostres olives en les millors mans! El nostre oli s’extreu al Mas Auró de Esponellà: un trull modern, amb batedores verticals i un decanter de dues-fases per separar l’oli. No filtrem, deixem decantar per uns dies abans de trasbalsar per a poder netejar de les lies grosses.

CONSERVACIÓ

Conservem l’oli en dipòsit d’inox inoxidables, protegit del contacte amb l’oxigen. Envasem amb llaunes: un contenidor que protegeix completament l’oli de la llum i que contribueix a disminuir la petjada de carboni pel seu pes reduït.